dinsdag 19 augustus 2008

Manoa, Waikiki en Pearl Harbor



Gisteren hebben we eerst een tijdje in het zwembad gezwommen en daarna zijn we naar de Manoa Valley geweest. Daar kun je een trail van 3/4 mijl volgen naar een waterval. Het pad begon heel makkelijk maar halverwege werden het boomwortels, modder en gladde stenen. Aart en Maylene vonden het best wel spannend, af en toe was het paadje best wel smal en glibberig maar uiteindelijk bereikten we het eindpunt; de waterval.


Vandaag zijn we eerst naar Pearl Harbor geweest of eigenlijk naar het USS Arizona Memorial. Dat schip is door een torpedo precies in de munitie kamer getroffen. KABOEM! 1177 slachtoffers waarvan er nog ongeveer 950 in het schip zitten. Het memorial zit boven het schip en is dus eigenlijk een begraafplaats. Er wordt dan ook van je gevraagd om niet hardop te praten. Je wordt er naartoe gevaren vanaf het vistor center. In dat center waren ook 2 overlevenden aanwezig van de Pearl Harbor aanval. 2 erg oude fitte mannetjes. Indrukwekkend. Overigens lekt de USS Arizone nog steeds olie. 67 jaar geleden en nog steeds olie lekkend...

Daarna zijn we naar Waikiki beach geweest. Dat was erg lekker. Er was ook 1 of andere surf contest aan de gang. Gaaf om te zien wat die gasten in de golven kunnen.



En zo meteen gaan we eten.

Aloha!

Geen opmerkingen: