zondag 17 augustus 2008

Museum en Toes

Vandaag zijn we naar het US Army Museum of Hawaii geweest. Eerst zouden we naar Toes gaan (Kawaikui Beach Park) maar toen bleek dat in de windsurf hoofdstad van de wereld er maar 1 plaats is (Kailua) waar je windsurfspullen kunt huren en dat 1 uur rijden is vanaf Toes hebben we besloten dat maar niet te doen. Het museum is gratis toegankelijk en gaat voornamelijk over de inzet van hawaiianen in de diverse oorlogen (wwII, korea, vietnam). Indrukwekkend. Na de aanval op Pearl Harbor is er een divisie samengesteld, 100/442, van Amerikaans Japanse Hawaiianen. Deze mannen hebben tezamen net zoveel Distinguished Service Cross medailes gekregen als alle Amerikaanse militairen in de WW II!
Daarna zijn we nog even op Toes wezen kijken. De wind viel erg tegen en was erg vlagerig. Wel zeer mooie golven maar het moet natuurlijk wel een beetje waaien.
Aart, Maylene en Margriet zijn na onze japanse lunch (sushi en noodles) nog even in het donker gaan zwemmen in het zwembad. Spannend!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

hoi,

leuk om alles te lezen van jullie, hoor! En wat een wezens daar in dat water, haha!

Samuël is gister door een wesp geprikt, heftig. Maar een pleister doet wonderen :)

Verder genieten we nog een beetje na van de vakantie, de maandagen nog heerlijk samen vrij!

Groetjes J G S

Anoniem zei

ik wil daar OOK heen.....

haha! Alles goed mensen? Veel plezier nog de laatste daagjes, leuk dat jullie de verhaaltjes schrijven, dat scheelt hoef je straks niet alles honderd keer te vertellen!!Geniet er nog van, Liefs Mariette

Anoniem zei

hallo, wat beleven jullie daar veel .Fantastisch. Fijn om al die verhalen te lezen.Jullie verhalen werken aanstekelijk:Ik krijg ook al zin in zo'n vakantie. Geniet er nog maar even flink van deze week.
Oant sjen. Pa.

Anoniem zei

ook nog een hartelijke groet uit winsum.

Wat een geweldige verhalen en foto's. Het lijkt wel een droom!!

Geniet er lekker van met elkaar! Jullie gaan toch ook nog naar disney land? Veel plezier!

liefs, bernard, esther en thomas